Még szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezetnek be Bátonyterenyén

A jelenlegi helyzetről és az önkormányzati döntésekről Letovai Zoltán, Bátonyterenye alpolgármestere tájékoztatta lapunkat.

A kormányzati döntésekkel összhangban március 8-tól a nógrádi városban is bezárják az óvodákat és az iskolákat, a helyi buszjáratok tanszüneti menetrend szerint közlekednek majd, továbbá szigorítják az épületbe lépés szabályait a Városházán, a maszkhasználat pedig közterületen is mindenhol kötelező lesz – tájékoztatta a Concrete Médiát a város alpolgármestere csütörtökön.

Letovai Zoltán elmondta: a most bejelentett szigorításokkal a kormányzati intézkedésekre reagálnak. Ennek értelémben hétfőtől bezárják a helyi iskolákat és óvodákat, a bölcsődék viszont egyelőre nyitva maradnak a városban.

Továbbra is biztosítják a rászoruló gyermekek étkeztetését 

Az alpolgármester hozzáfűzte: a bezárások ellenére a rászoruló gyermekek számára továbbra is biztosítják a napi étkeztetést, az osztási pontokról pedig minden érintettet időben értesítenek. Mint az ismertette: a nagybátonyi településrészen a Bartók Béla Általános Iskolában és a Petőfi Művelődési Házban, míg Kisterenyén a Kossuth Lajos Általános Iskolában lesz erre lehetőség.

Tanszüneti menetrend szerint közlekednek majd a buszok

Letovai Zoltán jelezte: a tanuszodát és a sportcsarnokot még korábban bezárták, emellett a kulturális színtér sem látogatható, hétfőtől pedig a helyi autóbuszok is tanszüneti menetrend szerint közlekednek majd.

Szigorítják az épületbe lépés szabályait a Városházán

Az alpolgármester rávilágított, hogy az intézkedéseket az is indokolja, hogy sajnálatos módon napról-napra egyre jobban nő a vírushordozók és karanténban lévő személyek száma Bátonyterenyén is, a járvány a helyi intézményeket sem kíméli, sőt a város polgármesterénél és négy kollégájánál is kimutatták nemrég a fertőzést.

Éppen ezért mint mondja: az ügyfelek és a munkatársaik egészségét szem előtt tartva szigorítanak az épületbe lépés szabályain a Városházán. Ennek értelmében a lakosok csak a szociális-és anyakönyvvel kapcsolatos ügyeiket intézhetik személyesen, a többi esetben elektronikus formában (hivatali kapun, e-önkormányzaton, az e-papír szolgáltatáson vagy ÁNYK-n, a www.batonyterenye.hu) tehetik meg mindezt.

Házhoz megy a segítség a járvány alatt 

Letovai Zoltán kiemelte: továbbra is segíti az önkormányzat azokat a személyeket, akik karanténba kerültek. Aláhúzta: amennyiben szükségük van bevásárlásra, gyógyszer kiváltásra vagy egyéb szociális jellegű segítségre, akkor a Bátonyterenye Városi Szociális és Gyermekjóléti Központ munkatársai állnak rendelkezésükre. 

Fokozottan tisztítják a köztereket

Letovai Zoltán beszámolt róla: hétfőtől még kiemeltebb figyelmet fordítanak a közterületek fertőtlenítésére Bátonyterenyén. Lepermetezik a boltok, posták, egészségügyi intézmények, gyógyszertárak környékét, a buszmegállókat, aluljárókat, valamint a gyalogos közlekedést segítő korlátokat, a padokat és a szeméttárolókat is.

Megkezdődött az oltás a városban 

Bátonyterenye alpolgármestere arról is tájékoztatott, hogy a városban időben és rendben elkezdődött a regisztráltak oltása. -A vakcinák beadása folyamatosan zajlik a rendelőkbe érkezett oltóanyagokkal, az önkormányzat az Egészségügyi Szolgálaton keresztül minden segítséget biztosít a háziorvosok számára, hogy minél többen és minél gyorsabban megkaphassák az oltást. Arra bíztatok minden honfitársamat, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a vakcináért, az értesítést követően pedig éljen a lehetőséggel, hiszen csak így kaphatjuk vissza a régi életünket – hangsúlyozta Letovai Zoltán.