Lecsaptak a rendőrök a mátraterenyei kokaindílerre | Concrete Média

A Nógrád megyei rendőrök Budapesten fogták el a 40 éves dílert és a két kábítószerfogyasztót, akik közül az egyik a Dunába dobta a drogot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya büntetőeljárást folytat kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 40 éves mátraterenyei, valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 28 éves mátramindszenti, 33 éves gyomaendrődi és egy 24 éves salgótarjáni lakos ellen.

A rendőrök 2021. január 15-én a 22-es számú főút Salgótarjánba vezető szakaszán ellenőrizték a 24 éves férfi által vezetett személygépkocsit, amelyben a hatóság tagjai kábítószert találtak. A nyomozás adatai alapján a lefoglalt 0,20 gramm amfetamint, 4,33 gramm kokaint, 1,66 gramm kannabiszt a 40 éves mátraterenyei lakos értékesítette, akit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2021. június 4-én, Budapesten, egy rendezvényhajón fogtak el. A rendőrök kiérkezésekor a férfi 33 éves társát arra kérte, hogy az irodában lévő, eladásra szánt kokaint vegye magához és dobja a Dunába, amely kérésének a férfi eleget tett.

A mátraterenyei férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2021. június 4-én 19 óra körül a rendezvényhajón a 28 éves férfi részére kokaint értékesített.

A rendőrök a folyóba dobott bruttó 25,80 gramm és a 28 éves férfi ruházatába rejtett 13,50 gramm drogot megtalálták és lefoglalták.

A hatóság tagjai a terhelteket előállították, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol kihallgatták őket, majd a 40 éves férfit és 33 éves társát őrizetbe vették. A hatóság a mátraterenyei férfi letartóztatásának indítványozására előterjesztést tett.

Forrás: police.hu