Átadták a falu beruházásait: az óvoda, a civil ház és két útszakasz is megújult Karancskesziben

Három beruházást is átadott csütörtökön Királyhegyi Gyula, a község polgármestere, Balla Mihály Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője és Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke Karancskesziben.

A település vezetője az avató eseményen kiemelte: a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program segítségével kettő, míg a Magyar Falu Program keretéből egy beruházás valósult meg a településen az elmúlt időszakban.

Királyhegyi Gyula rávilágított: a helyi óvodát 288 millió forintból korszerűsítették. Megvalósult az épület teljes külső-belső felújítása, ezen felül tornateremet és egy harmadik csoportszobát alakítottak, kibővült a főzőkonyha, sőt új eszközökkel is gazdagodott az intézmény.

A polgármester ezt követően elmondta: a település Civil Házában is nagy volumenű beruházás valósult meg mintegy 35 millió forintból. Megtörtént az épület energetikai felújítása, a nyílászárók cseréje, a fűtés korszerűsítése, mozgáskorlátozott mosdót alakítottak ki, illetve napelemes rendszert építettek ki az energiatakarékosabb működés érdekében.

Királyhegyi Gyula hozzáfűzte: a két épület korszerűsítésén túl 30 millió forintból teljesen megújult a Dobroda út, illetve a Széchenyi út egyik szakasza is.

Balla Mihály Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője és Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke is örömét fejezte ki a megvalósult projektek kapcsán és mindketten továbbá támogatásukról biztosították a falu első emberét.

 

 

 

 

A Magyar Falu Programban közel 30 millió forintból újult meg két út: a Széchenyinek az egyik szakasza, illetve a Marakodipusztán található Dobroda út teljes egészében.

Balla Mihály köszöntőjében kiemelte: nagy öröm számára, hogy mind a Karancs-völgyében, mind pedig a térségben fel tudnak mutatni több olyan fejlesztést is, ami a közösséget szolgálja. Ebből adódóan a falvakban élő emberek is érezhetik, hogy az ő környezetük is fejlődik.

Skuczi Nándor beszédében hangsúlyozta, hogy a polgármester és a helyi közösség a továbbiakban is számíthat a Nógrád Megyei Közgyűlés támogatására.