Pályaorientációs tábort szerveznek Salgótarjánban és Balassagyarmaton

Fotó: illusztráció (Concrete Média)

Étkezési költséggel együtt heti tízezer forint költséggel hirdet nyári pályaorientációs tábort általános iskolásoknak a Nógrád Megyei szakképzési Centrum.

A játékos feladatokban bővelkedő pályaorientációs tábor salgótarjáni bázisa az NMSzC Digitális Közösségi Alkotóműhelye lesz. Az NMSzC Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületében (Salgótarján, Csokonai út 29. ) kialakított közösségi tér a kétkezi ügyesség és az alkotó fantázia kiteljesítését szolgálja, és ezen keresztül a sikeres pályaválasztást segíti.

A jövő tanévet még az általános iskolában kezdő, felső tagozatos diákok itt betekintést nyernek az elektronika, a 3D nyomtatás, a robotépítés az informatika világába, Kipróbálhatják a lézervágást, a CNC megmunkálást, a számítógéppel vezérelt varrást, valamint a fa- és fémmegmunkálást. Délutánonként pedig látogatást tesznek a Nógrád Megyei szakképzési Centrum tagintézményeiben, ahol mindezeket majd tanórákba építve is gyakorolhatják. A nyári pályaorientációs tábort itt augusztus 2 és augusztus 8. között tarják a szakképzési centrum és tagintézményeinek munkatársai, a jelentkezési határidő: 2021. július 23.

Balassagyarmaton a Nógrád Megyei szakképzési Centrum technikumai, illetve szakképző iskolái: a „Mikszáth”, a „Szondi” illetve a „Szent-Györgyi” nyílik meg a pályaorientációs tábor résztvevői előtt, A részvételi díj és a jelentkezési határidő az Ipoly parti városban a salgótarjánival megegyező, a tábort itt viszont egy héttel később, augusztus 9-től kezdődően tartják.

Az érdeklődők a táborszervezőnél, Richlerné Jedlicska Judit tanárnőnél jelentkezhetnek az (riclerné.j.judit@nmszc.hu címen, illetve a 70-1977-674-es telefonszámon.