Újabb unokázós csaló került lakat alá Nógrád megyében

Fotó: police.hu

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 29 éves férfinak a letartóztatását, aki unokázós csalók által kicsalt pénzeket vett át az idős sértettektől.

Június 3. és 7. napja között unokázós csalók hívtak fel idős sértetteket, magukat a sértettek lányának, unokájának kiadva, azzal, hogy komoly bajba kerültek emiatt sürgősen pénzre van szükségük.

A csalók minden esetben azt mondták a sértetteknek, hogy a pénzt az autóval odaérkező férfi ismerősükkel küldjék el, a most letartóztatott sofőr feladata volt, hogy a 460.000 és 1.000.000 Ft közötti összegeket országszerte átvegye a tévedésbe ejtett aggódó idősektől.

A férfit a nyomozó hatóság csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki, az ügyészség a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés elkerülése miatt tett indítványt a letartóztatására, melyet a Balassagyarmati Járásbíróság egy hónapra el is rendelt.

A végzést az ügyész tudomásul vette, ám ellene a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, ezért a döntés még nem végleges.