Kökény Attila koncertje is fűszerezte az ízek fesztiválját Mátraverebélyben

A Nógrádi ízek fesztiválját rendezték meg szombaton Mátraverebélyben, a kastélykertben.

A „Barangolás a Belső-Cserhát és a Karancs-völgy településein” című pályázat jóvoltából rendezték meg a Nógrádi ízek fesztiválját Mátraverebélyben. Tucatnyian ragadtak fakanalat a rendezvényen, ahol a csülkös pacal és a palóc gulyás mellett a bajai halászlé is elfért az „étlapon”.

– Miután egy kicsit felszabadultunk a pandémia alól, úgy gondoltuk, mindenképpen tartunk egy faluünnepet, hogy az emberek egy kicsit kiszakadhassanak a mindennapok monotonitásából – fogalmazott Nagy Attila, a község polgármestere.

A helyi hagyományoknak megfelelően köszöntötték az ötvenedik és a hatvanadik házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Emellett átadták a közösségért hosszú időn át, példamutatóan, önzetlenül munkálkodó személyeknek járó „Mátraverebélyért” elismerő oklevelet. A civil szervezetek és a magánszemélyek javaslata alapján idén ezt Válintné Juhász Friderika érdemelte ki, aki több cikluson keresztül önkormányzati képviselő illetve nyugdíjba vonulásáig a körzeti orvos asszisztense, segítője volt.

A nap során különböző szórakoztató programokat is tartottak a kastélykertben. Mások mellett Kökény Attila énekesnek is tapsolhatott a közönség. S. K.