Fákat csavart ki, vezetékeket és háztetőket rongált meg az éjszakai vihar Nógrád megyében

Fotó: illusztráció (MTI)

Kidőlt fákat, leszakadt ágakat és elektromos vezetékeket, valamint megrongált háztetőket hagyott maga után megyénkben az éjszakai vihar. Ma reggelig csaknem negyven bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, de továbbra is folyamatosak a segítséget kérő hívások.

– Hétfő reggel hét óráig harminchat viharkárral kapcsolatos bejelentést kaptunk, ám továbbra is folyamatosan érkeznek a segítséget kérő hívások – mondta portálunk megkeresésére Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Hozzátette: a tűzoltóknak zömmel a gépjármű- és gyalogosforgalmat veszélyeztető, akadályozó kidőlt fák és leszakadt ágak adtak munkát megyeszerte. Ám Tereskén egy parkoló autóbuszra dőlt egy fa; senki sem sérült meg. A viharos szél több helyen elektromos vezetékeket és háztetőket rongált meg.

– Személyi sérülés sehol sem történt. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán – fejtette ki Kapás Márton. A rendőrség internetes oldalán adta hírül, hogy Nógrádmarcal és Őrhalom községekben – az augusztus 15-én, az éjszakai órákban átvonuló vihar miatt szünetel az áramszolgáltatás. Az üzemzavar elhárításának ideje alatt állandó rendőri jelenlétet biztosítottak.

A MÁVINFORM közlése szerint több helyen fák dőltek a vasúti pályára, emiatt a Balassagyarmat-Ipolytarnóc és a Balassagyarmat-Aszód vonalon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

S. K.