Ötezer bála gyulladt ki Nógrád megyében | Concrete Média

Fotó: Ondrik Pál tű. zászlós

Továbbra is dolgoznak – a még izzó részek felszámolásán fáradoznak – a tűzoltók a tegnap kigyulladt nógrádkövesdi szénatárolónál.

Jelenleg is vannak hivatásos tűzoltóegységek a nógrádkövesdi szénatárolónál, a még izzó részek felszámolásán dolgoznak – mondta portálunk megkeresésére Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Amint arról beszámoltunk, tegnap kora délután, 13 óra 30 perc körüli időben csaptak fel a lángok a Nógrádkövesd határában található tárolóban. Hozzávetőleg ötezer bála gyulladt ki a több száz négyzetméter alapterületű, fémszerkezetű, lemezfedelű, nyitott oldalfalú épületben. A tűz egy munkagépre is átterjedt.

Kiemelt, hármas szintű riasztási fokozat lépett életbe. A balassagyarmati, a berceli, a rétsági, az aszódi, a váci és a gödöllői hivatásos tűzoltókat, valamint a nógrádkövesdi, az Ipoly-völgyi, a Karancs és az Észak-Mátra önkéntes tűzoltó egyesületek tagjait is riasztották. Az egységek – a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával – kilenc vízsugárral oltották a lángokat. Erőgépek is segítették az éjszakába nyúló munkálatokat. A tűzben senkinek nem esett baja, és lakóépületek sem voltak veszélyben.

S. K.