Súlyosabb büntetést kapott az a Nógrád megyei férfi, aki bedrogozva őrjöngött az utcákon

Fotó: illusztráció

A Balassagyarmati Törvényszék 2 év 4 hónap szabadságvesztésre súlyosította annak a 30 éves Nógrád megyei férfinek a büntetését, aki új pszichoaktív anyagot tartott lakásán, valamint bódult állapotban kővel törte be egy gépjármű szélvédőjét.

A férfi lakásán 2019 januárjában megtartott házkutatás során különböző pszichoaktív anyagokat foglaltak le. 2019. február 6-án a férfi egy újabb szerhasználat folytán bódult állapotba került, s aszfaltdarabokkal felszerelkezve, ordítozva haladva járta az utcákat. A kövekkel egy ott parkoló jármű szélvédőit is bedobta, ezzel mintegy 55.000 Ft-os kárt okozva a tulajdonosnak.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés, garázdaság és rongálás miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a Salgótarjáni Járásbíróság elsőfokon 1 év 10 hónap szabadságvesztés büntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ügyészség a vádlott terhére fellebbezést jelentett be, melynek a Balassagyarmati Törvényszék mindenben helyt adott: a kiszabott szabadságvesztés tartamát a férfi büntetett előéletére és a súlyosító körülmények túlsúlyára figyelemmel másodfokon 2 év 4 hónapra súlyosította.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség