Salgótarján belvárosában, fényes nappal tépte ki egy férfi a táskát az idős nő kezéből

A 23 éves karancssági férfi Salgótarján belvárosában napközben fosztotta ki a járdán sétáló sértettet.

A rendőrségre 2021. augusztus 22-én 13 óra 47 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Salgótarjánban egy idős hölgy kezéből ismeretlen személy a táskát kitépte és azzal együtt elszaladt.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói és körzeti megbízottjai a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp beazonosították, és augusztus 24-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23 éves karancssági lakost.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2021. augusztus 22-én 13 óra 45 perc körül Salgótarján belterületén, a Rákóczi út melletti járdán gyalogosan közlekedő sértettet követni kezdte. A védekezésre képtelen asszony kezéből a háta mögül érkező gyanúsított a táskát kitépte, és azzal, illetve a benne lévő pénztárcával, mobiltelefonnal, lakáskulcsokkal és a sértett nevére kiállított személyes iratokkal együtt a helyszínről elszaladt. Az idős hölgy a bűncselekmény elkövetése során nem sérült meg.

A rendőrök az eltulajdonított kézitáskát a benne lévő értékekkel együtt hiánytalanul megtalálták, lefoglalták és az idős sértett részére visszaadták.

A nyomozók kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a 23 éves férfit, aki beismerő vallomást tett.

Forrás: police.hu