Bűn- és balesetmegelőzési napot tartottak Mátranovákon

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a budapesti Kulturált Közlekedésért Alapítvány szakembereivel tartottak komplex bűn- és balesetmegelőzési napot Mátranovákon.

A nagyszabású, mintegy 350 fő gyermek részvételével megtartott egész napos rendezvényen a dorogházai, a mátranováki és a mátraterenyei általános iskolák diákjai vettek részt. A fiatalok a szakemberek segítségével elméleti és gyakorlati tudást szerezhettek többek között a kerékpár kötelező felszereléseiről, a kerékpáros közlekedés szabályairól, valamint bővíthették elsősegélynyújtási ismereteiket.

A diákok részére a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársa, Gergely Annamária rendőr százados a 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatával kapcsolatosan, valamint az iskolába menet betartandó gyalogos közlekedési szabályokról tartott előadást, míg Ónodi Viktória rendőr százados, bűnmegelőzési előadó az áldozattá válás és az internethasználat veszélyeire hívta fel a gyermekek figyelmét. A fiatalok a hasznos ismeretek mellett a szakemberektől a közlekedésük során használható eszközöket, ajándékokat is kaptak.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Garamvölgyi László nyugalmazott rendőr dandártábornok, Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője és Bodor Ernőné Mátranovák község polgármestere.

Forrás: police.hu