Szórakoztató előadással kedveskedtek a szépkorúaknak Bátonyterenyén (videóval)

Bátonyterenyén ingyenes szórakoztató előadással kedveskedtek a város szépkorúinak Idősek Napja alkalmából október 1-jén.

A helyi művelődési központ munkatársai teadélutánra várták az ünnepelteket, melynek során Nagy-Majdon József polgármester és Becsó Zsolt országgyűlési képviselő is köszöntötte a szépkorúakat.

A város vezetője kiemelte: fontos az önkormányzat számára, hogy méltóképpen emlékezzenek meg azokról, akik hosszú évtizedek kemény munkájával építették fel Bátonyterenyét és tették élhetővé ezt a térséget.

Nagy-Majdon József hozzáfűzte: a mostani rendezvényen túl is igyekeznek szebbé tenni a nyugdíjasok napjait. Mint mondta: támogatják az idős klubokat, színes programokat, kirándulásokat szerveznek a szépkorúaknak és rendre minden évben megtartják a szenior akadémiát is, mely ingyenes képzéseket biztosít a résztvevők számára.

Becsó Zsolt az eseményen arról beszélt, hogy nem csupán a helyi önkormányzat részéről, de a kormányzat részéről is kiemelt figyelmet kapnak az idősek. Mint mondta: ennek egyik ékes példája, hogy novemberben egységesen minden nyugdíjas 80 ezer forintos prémiumot kap, jövőre pedig folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése.

A honatya a sikeres járvány elleni védekezésről is szólt, majd minden jelenlévőt arra kért, hogy, aki még nem tette meg, vegye fel az oltást.

A beszédeket követően valódi időutazáson vehettek részt az érdeklődők. A Barátok Közt egykori kiváló színészének, a Berényi Attilát alakító Domonkos Lászlónak és partnereinek előadásában a 60-as és 70-es évek legnagyobb slágerei csendültek fel táncdalokkal, operettel és némi humorral fűszerezve.