Áldozatsegítő Pont nyílt Salgótarjánban | Concrete Média

Fotó: Guerini-Temesi Melinda/IM

Az áldozatsegítési és áldozatvédelmi tevékenységgel összefüggő feladatok eredményes megvalósítása érdekében született megállapodás az Igazságügyi Minisztérium és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság között.

Az áldozatsegítés hatékonyságának növelése érdekében együttműködési megállapodást írt alá 2021. október 26-án dr. Szeiler Orsolya, az Igazságügyi Minisztérium közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára és dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Az áldozatsegítéssel kapcsolatos kölcsönös együttműködés mellett közös cél, hogy minél szélesebb körben ismertté váljon az áldozatsegítő tevékenység. Mindkét fél számára kiemelten fontos, hogy a bajba jutott emberek érezzék és tudják, hogy problémáikkal nincsenek egyedül, van hova fordulni és merjenek segítséget kérni.

Nógrád megyében az áldozatsegítés hatékonyabb megvalósítása érdekében – első lépésként – kialakításra került a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében az Áldozatsegítő Pont, ahol a bűncselekmények, illetve tulajdon elleni szabálysértések áldozatai szakemberektől kérhetnek segítséget.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően dr. Varga Judit igazságügyi miniszter fogadta a rendőrfőkapitányság vezetőjét és dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest, valamint az együttműködéssel érintett megjelenteket. A megbeszélésen az áldozatsegítő tevékenység további részleteiről egyeztettek a jelen lévők.

Forrás: police.hu