“Álcsatornás” trükkel próbálnak meg pénzt szerezni csalók Bátonyterenyén

Fotó: illusztráció (Pannon-Víz Zrt.)

Újra a régi, “álcsatornás trükkel” próbálkoznak csalók Bátonyterenyén: csatornatisztítási ajánlattal házalnak, és a szolgáltatásért pénzt kérnek – közölte a Heves Megyei Vízmű Zrt. (HMV) egyik alkalmazottja kedden a Concrete Médiával.

Mint mondta: az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett a HVM ügyeletére, hogy meggyőződjenek arról, valóban a közszolgáltató társaság megbízásából állítanak be hozzájuk váratlanul csatornát tisztítani vagy dugulást elhárítani pénzért.

Hangsúlyozta, ha hívatlanul érkezik csatornatisztítás miatt valaki, akkor gyanús, hogy csalóról van szó. Ne tévesszen meg senkit a munkaruha, sőt az álcázáshoz használt láthatósági mellény sem. Sok esetben ezek nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművek sem, amivel érkeznek.

Legfőképpen pedig semmiképpen ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatványt, amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez – tette hozzá.

A Nógrád megyei városban és környékén kizárólag a HVM végezhet rendszer karbantartást, valamint szennyvíztisztítást. Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérnek készpénzt – emelte ki.