Megint nyertek a stécés röplabdás lányok az NB2-ben

Vasárnap játszotta soron következő mérkőzését az NB2-ben szereplő SBTC felnőtt női röplabda csapata a Kunhegyes alakulatát vendégül látva. A zagyvapálfalvai hazai pályán megrendezésre kerülő mérkőzés nem indult jól, mivel a kazán meghibásodása miatt elég hűvös volt a teremben. 

Ennek ellenére a salgótarjáni lányok hamar tűzbe jöttek és egy erős kezdés után két tucat ponttal húztak el ellenfelüktől köszönhetően Velenczei Lilla és Tóth Zsófia nagyszerű ütéseinek, illetve Bozók Alexandra jó nyitási sorozatának. 13-2-es hazai vezetésnél már a második idejét is kikérte a T-K KKSE vezetőedzője; de ez is eredménytelennek bizonyult. A stécés lányok az első szettet 25-6-ra nyerték.

A térfélcsere után a hazaiak ott folytatták, ahol az első szettet abba hagyták. Jakubovics Anita precíz feladásai jól ültek az ütők számára és a támadójátékból mindenki maximálisan kivette a részét ezen a napon. Hiába javult fel a sánc védekezése a kunhegyesieknek, mert Hadusovszki Abigél bombaerős ütéseinek nem találták az ellenszerét. A második szettben Csernák Alexa is feliratkozott a pontszerzők listájára, aki négyesütőként szerezte a szebbnél szebb pontokat. A mezőnymunkában jól teljesítő Tátrai Tímea számára nem volt elveszett labda és pontos bejátszásaiból kiindulva számos támadást sikerült pontosan kivitelezni. A játék képét tovább színesítették Országh Mercédesz jól helyezett ütései, amelyek eredményeként már jelentős volt a stécé előnye és ismét egy jó nyitási sorozattal zárta le a csapat 25-7es pontaránnyal a játszmát.

A harmadik szettre több hiba csúszott a hazaiak játékába, így az ellenfél könnyebben jutott pontszerzési lehetőségekhez. Ugyanakkor Bálin Sára kellő magabiztossággal kivitelezett ütései és Birkás Emma pontot érő megmozdulásai kétséget sem hagytak afelől, hogy nem kerül sor negyedik szettre. Végül a harmadik játékrészt 25-14-re húzta be az SBTC csapata és ezzel a győzelemmel a bajnoki tabella 5. helyére ugrott fel a rendkívül erős mezőnyben. A folytatásra az Újpest otthonában kerül sor a következő fordulóban.

Rákos Szabolcs (vezetőedző):

Ma maximálisan megvalósították a lányok, amit edzésen megbeszéltünk. Szervezett játékot bemutatva magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. Nagy öröm volt számomra, hogy több játékosom is jó nyitási sorozatokkal tudta jelentősre növelni az előnyünket. A támadójátékunk jelentősen feljavult az előző mérkőzéshez képest és ez meghozta a nagy arányú pontkülönbséget számunkra minden szettben. Örülünk neki, hogy ismét győzni tudtunk hazai pályán. Bízom benne, hogy legalább ilyen szervezett játékot tudunk produkálni jövő vasárnap az UTE otthonában is, ami egyáltalán nem ígérkezik könnyű mérkőzésnek.