Meghitt hétvégi programokkal készülnek az adventre Bátonyterenyén

Az adventi időszakban minden hétvégén közös gyertyagyújtásra és különféle programokra várják az érdeklődőket Bátonyterenyén. A rendezvénysorozat két központi helyszíne a nagybátonyi Városház tér és a kisterenyei Flóra-szobor előtti tér, ahol a feldíszített karácsonyfák alatt hangulatos ünnepváró délutáni programok adnak majd lehetőséget a kikapcsolódásra.

-A helyi gyermekek előadásán túl felnőtt művészek, helyi fellépők is részt vállaltak abban, hogy karácsonyi hangulatot teremtsenek hétvégente az itt élőknek – mondta el Maruzs-Molnár Ágnes, a főszervező Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A központi rendezvényt december 11-én tartják, ahol elsősorban a kisgyermekes családokat szeretnék megszólítani. Lesz adventi játszópark, mackó-licit, de koncertezik majd a Kiskalász zenekar is, végül a délutánt egy nagy közös örömzenélés koronázza meg.

-Remélem sokan ellátogatnak majd a rendezvényekre, hiszen mi a vendégek számában és mosolyában mérjük a sikert, és bízom benne, hogy ezúttal sem okozunk csalódást a közönségnek. Szeretnénk a lehetőségeink szerint összehozni a városban élőket, hogy közelítsenek az emberek egymás felé, hogy a közösségek együtt éljék meg a várakozás időszakát, kis dolgokban is megtalálják örömüket, legyen az egy szépen csengő karácsonyi dallam, vagy a gyermekek tánca, egy pohár forró tea a szabadban, melyet a barátaikkal együtt fogyasztanak el a decemberi hidegben – fogalmazott az ügyvezető.

A helyi önkormányzat a két utolsó adventi hétvégén egy-egy tál meleg gulyásra várja a látogatókat a helyszíneken, emellett december 19-én az Észak-Mátra Mentő Egyesület palacsintával kedveskedik a vendégeknek.

Aki pedig nem csak kikapcsolódni, hanem segíteni, jótékonykodni is szeretne, megteheti november 28-án a Városház téren, illetve december 5-én Kisterenyén a Flóra-szobornál a karácsonyi sütivásáron, melynek bevételét a városi óvodáknak ajánlják fel a szervezők. A helyszíneken várják mindazokat, akik saját készítésű süteménnyel járulnának hozzá a kezdeményezéshez.