Bátonyterenyei tűzoltó lett az év Nógrád megyei önkéntese

Minden évben december 5-én ünnepli a világ az Önkéntesek Nemzetközi Napját. Az emléknapot az ENSZ közgyűlése kezdeményezte 1985-ben.

A Nógrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház az általuk alapított „Az év Nógrád megyei önkéntese” díj átadásával hívja fel a figyelmet a nemzetközi nap aktualitására, és mindazon értékekre, melyek az önkéntesek segítségével nap mint nap létrejönnek a társadalom jobbítása érdekében. A díjat a megyében kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző személyek, szervezetek elismerésére évente ítélik oda.

Idén Tövisi Judit Ágnes az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapító tagja vehette át az elismerést.

Munkája mellett végzi önkéntes tűzoltói és speciális mentési feladatait, mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Részt vett a Bátonyterenyei Települési Önkéntes Mentőcsoport megalakításában, amelynek jelenleg is tagja. Példamutató hozzáállását több tűzesetnél és műszaki mentésnél is bizonyította. Emellett jelentős részt vállalt a koronavírus járvány idején a közterületek, parkok, buszmegállók vegyszeres, továbbá közösségi épületek, gépjárművek és ruházati anyagok ózongenerátorral történő fertőtlenítésében is. A feladatok gyors végrehajtása érdekében egyesületi társaival készenléti szolgálatot szerveztek, így 0-24 órás azonnal vonultatható egységet hoztak létre.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság