Kalmár László lett az év iskolarendőre Nógrád megyében

A megtisztelő elismerést Kalmár László rendőr törzszászlós, a Magyarnándori Rendőrőrs munkatársa vehette át.

A VII. Országos Iskolarendőr Szakmai Nap keretében adta át 2021. december 13-án dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, az ORFK-OBB elnöke „Az év iskolarendőre” elismeréseket, ezzel kifejezve a szervezet köszönetét azoknak, akik aktívan részt vettek a programban, és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a prevenció területén.

Az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Nógrád megyében az „év iskolarendőre” címet Kalmár László rendőr törzszászlós, a Magyarnándori Rendőrőrs munkatársa érdemelte ki, aki a berceli Széchenyi István Általános Iskolában több mint tíz éve aktívan látja el a program feladatait. Munkáját a precizitás, az igényesség és az odaadás jellemzi. A program feladatainak ellátásához való hozzáállása, lelkesedése kimagasló, kapcsolata az iskola vezetőjével, pedagógusaival, valamint a gyermekekkel és a szülőkkel példaértékű.

A rendőrség számára a gyermekek védelme és a közlekedési nevelő munkában való aktív részvétel immár évtizedek óta az egyik legkiemeltebb feladat. Az „iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult útjára, amelynek célja a gyermekek közlekedési ismereteinek bővítése, a fiatalok felelősségteljes és szabálykövető közlekedésre nevelése, valamint a közúti közlekedési balesetek megelőzése. A tapasztalatok alapján a rendőri jelenlét hozzájárul a gyermekek, a pedagógusok és a szülők biztonságérzetéhez, valamint az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek.

Gratulálunk kollégánknak az elismeréshez!

Forrás: police.hu