Tűzesetek és műszaki mentések adtak munkát csütörtökön Nógrád megye tűzoltóinak

Fotó: illusztráció

Több tűzesethez és műszaki mentésekhez is riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat tegnap.

Kidőlt és a szomszéd telken álló melléképületre omlott egy vályogház fala Balassagyarmaton, az Óváros téren tegnap délután. A helyi hivatásos tűzoltók gerendákkal támasztották meg a megrongálódott épület falát, majd kordonszalaggal elkerítették a veszélyessé vált területet. Személyi sérülés nem történt.

Száraz fű és nádas égett fél hektáron Bátonyterenyén, a Vízmű utcában csütörtök délután. A helyi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei rövid időn belül eloltották a lángokat.

Parkoló járműbe ütközött egy személyautó Karancskeszin, a Béke úton tegnap este. Az ütközés hatására a gépkocsi az oldalára borult. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kerekeire állították a felborult autót, majd mindkét járművet áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Lerakódott égéstermék izzott egy családi ház kéményében Salgótarjánban, a Somlyói úton tegnap este. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították az izzó részeket, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy ne használja a kéményt, annak felülvizsgálatáig. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság