Szülei után a környékbelieket is meglopta a 22 éves nógrádi férfi

A Pásztói Járási Ügyészség lopás és kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy 22 éves férfi ellen, aki a közös otthonukban lopta meg szüleit, majd szomszédságából fűkaszát zsákmányolt, egy másik cselekményét pedig kamera rögzítette.

A vád szerint a férfi 2019. június 30. napján a kora reggel először az alvó édesanyja párnája alól a nő által odarejtett 50.000 forintnyi családi pótlékot, majd a szintén alvó édesapja feje alól az apa összes fizetését, 80.000 forintot lopott el. Távozás közben a szülei által használt két mobiltelefont is magával vitte.

2021 nyarán újabb bűncselekményeket követett el lakóhelyén: ellopott egy fűkaszát egy nyitott fészerből, majd a szülői háztól nem messze álló ingatlan területére mászott be. Itt észlelte, hogy a kamera figyeli a házat, amit elfordított, hogy ne rögzítse a cselekményét, majd a garázsajtó lakatjait és egy ablakát lefeszítette. A garázsban különféle értékeket készített össze, amelyekért később szándékozott visszamenni. Az ingatlanon található másik kamerának azonban sikerült felvételeket készítenie róla, így az elkövető már nem tudta befejezni cselekményét.

A lopásokkal és a rongálással összesen 253.000 forint kárt okozott, melyből 68.000 forintnyi jelenleg is fennáll.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a büntetett előéletű férfit a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, a haszonszerzés céljából elkövetett bűncselekményre figyelemmel szabjon ki vele szemben pénzbüntetést, valamint rendeljen el vagyonelkobzást a sértett kárának megtérítése erejéig. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.