Átadták az inkubátorházat Bárnában | Concrete Média

Ünnepélyes keretek között adták át az inkubátorházat a Nógrád megyei Bárna községben hétfőn.

Az avató eseményen Oravecz Roland, a település polgármestere elmondta: a korábbi TSZ major épületét vásárolta meg és újította fel az önkormányzat a Belügyminisztérium kétszázmillió forintos támogatásának köszönhetően. Az inkubátorházban ötven négyzetméteres szolgáltató egységeket alakítottak ki, helyet kapott benne egy professzionális asztalosműhely, valamint lehetőséget tudnak biztosítani több helyi őstermelőnek, kisvállalkozónak a tevékenységük magasabb szintre emeléséhez.

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője a rendezvényen rávilágított: az asztalosműhelyben Veranda néven egy teraszbútorgyár fog működni, a téli időszakban pedig beltéri bútorokat fognak készíteni. Szulimán Zsolt hozzáfűzte: a beruházás során új munkahelyek is létrejöttek, a fejlesztés eredményeképp az önkormányzat két személy foglalkoztatását vállalta.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke a település látványos fejlődését méltatta, majd további támogatásukról biztosították a faluvezetést.

Az eseményen a helyi óvodások és iskolások, valamint a 4 Kő Színpad tagjai is színvonalas műsort adtak elő, majd Bieber József atya, a település plébánosa áldotta meg az épületet.