Több mint egymilliárd forintos fejlesztéssel növeli gyártókapacitását az Alukov Hungária Kft. Bátonyterenyén

Képünkön balról-jobbra: Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Bial Tibor, Csehország magyarországi nagykövete, Bödök Aladár, az Alukov Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkár, Becsó Zsolt országgyűlés képviselő. dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő, és Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere a keddi projektnyitó esemény utáni terepbejáráson, melynek során megtekintették az új csarnok építési munkálatait.

Több mint egymilliárd forintból bővíti gyártókapacitását az Alukov Hungária Kft. a bátonyterenyei ipari parkban. A beruházáshoz a magyar állam 264 millió forintos támogatást biztosított; a projektnek köszönhetően hatvan új munkahely létesül a városban –  ismertette a keddi projektnyitó eseményen a cég ügyvezető igazgatója. 

Bödök Aladár kiemelte: a medence- és teraszfedéseket készítő cég már a harmadik ütemű fejlesztését valósítja meg a nógrádi városban.

Elmondta, hogy még a tavalyi évben vásárolták meg a jelenlegi üzemcsarnokuk melletti területet, ahol most egy újabb, 2200 négyzetméteres gyáregységet alakítanak ki.

Az ügyvezető hozzáfűzte: az építési munkálatokat 2021. decemberében kezdődtek meg, előreláthatólag 2022. áprilisára végeznek, a nyár elejétől pedig már a termelés is elindulhat az új csarnokban.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere emlékeztetett: 2010-ben egy csődben lévő várost vettek át, viszont szorosan együttműködve a kormánnyal és a kormánypárti országgyűlési képviselővel ki tudtak lábalni ebből a helyzetből és sikerült fejlődő pályára állítaniuk a várost. Mint mondta, ennek ékes példája, hogy az Alukov Hungária Kft. immár a harmadik ütemű bővítését hajtja végre az ipari parkban.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő örömét fejezte ki a cég újabb fejlesztése kapcsán, majd aláhúzta: bízik abban, hogy a következő Orbán-kormányban a negyedik ütemet is itt köszönthetik majd Bátonyterenyén.

Bial Tibor, Csehország magyarországi nagykövete szintén üdvözölte a beruházást, Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkár pedig arról tájékoztatott, hogy a magyar állam a több mint egymilliárd forintos projekthez 264 millió forintnyi támogatást biztosított.

A helyettes államtitkár hozzáfűzte: a projektnek köszönhetően a jelenleg hetven dolgozót foglalkoztató cégnél hatvan új munkahely létesül még ebben az évben.

Szijjártó Péter: közel félmilliárdos beruházással harminc új munkahely jön létre Bátonyterenyén (videók)

Átadták a bátonyterenyei szakképző iskola új közösségi terét