Újabb adomány érkezett a salgótarjáni kórházba – Concrete Média

A Magyar Rákellenes Liga önkénteseinek a motiváló mottója egy Albert Schweitzer idézet: „Az életünk célja, hogy szolgáljunk, együttérzést és segítőkészséget tanúsítsunk mások iránt.” Ezen gondolat talaján a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2011. áprilisa óta működteti a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályán és az utóbbi években a Hospice részlegén az információs/segítő szolgálatát képzett önkénteseivel.    

A szakmai vezetéssel egyeztetve és lehetőségeik szerint folyamatosan támogatják az osztályt és az osztályon és a szakrendelésen megjelenő betegeket. Márciusban a Liga Központi irodája és az Egészség Hídja Egyesület jóvoltából ismét nagy értékű adományt hoztak Budapestről és ajánlottak fel a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályának, melyekkel az onkológiai betegek betegútját, gyógyulását tudják segíteni.

Az adomány Béres cseppet, szájmaszkot, Gisella Mayer márkájú parókát, turbánt, hajpántot, protézistartó melltartót, a betegek életvitelét segítő nyomtatott kiadványokat tartalmaz és összértéke egymillió forint. Ezen alkalomból került átadásra hatvan darab festmény, melyekkel az Onkológiai osztály mellett a Gyermek-Koraszülött osztály, Ideg osztály helyiségeit szeretnék szépíteni. A képek Detván László amatőr festő alkotásai.

Az adományok koordinálása és átadása az érintetteknek az osztály főnővére és a Liga elnöke és önkéntese segítségével történt. A szolgálat önkéntesei mindig nagy empátiával és odafigyeléssel állnak az érintettek segítségére nem csak az adományokkal, hanem igény szerint személyes meghallgatással és szóbeli és nyomtatott információval is. Az adományt Kreicsi Mária a Magyar Rákellenes Liga salgótarjáni alapszervezetének vezetője adta át, Dr. Szabó Géza főigazgató jelenlétében.