Kétszázmillióból újult meg a csapadékvíz-elvezető rendszer Mátramindszenten

Közel kétszázmillió forintból újították fel a csapadékvíz-elvezető rendszert a Nógrád megyei Mátramindszent községben. Az elkészült beruházást Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Horváth János, a település polgármestere, és Bodnár Balázs, a kivitelező cég képviselője adta át csütörtökön.

A falu első embere portálunknak elmondta: korábban 70 millió forintos pályázat segítségével már megújult a község vízelvezető rendszerének egy része, a mostani második ütemben pedig 192 millió forintos TOP-os forrásból majdhogynem a teljes hiányzó szakasz korszerűsítése valósult meg.
-Az első ütemben a Zöld úti rész, valamint a Tompa út egy részének teknőzése történt meg, továbbá a Táncsics úton végeztünk árokkotrást. A második ütemben a település déli végétől a patakmeder teknőzése valósult meg, mintegy 400 méter hosszban. A Béke és Akácos utak árokrendszere teljeskörűen megújult, az ott található ingatlanok bejáróival együtt – emelte ki a polgármester.
Horváth János hozzáfűzte: a jövőben szeretnék majd a hátralévő mintegy 300 métert is felújítani, melyhez keresik a szükséges forrást.