Folyamatosan érkeznek az adományok a salgótarjáni és balassagyarmati gyűjtőpontokra

Fotó: illusztráció (MTI/Czeglédi Zsolt)

A balassagyarmati és salgótarjáni logisztikai adománygyűjtő pontokra is folyamatosan érkeznek a különböző lakossági felajánlások az ukrajnai menekültek részére. A készletek áttekintését követően a Nógrád Megyei Kormányhivatal mellett működő Nógrád Megyei Védelmi Bizottság a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével együttműködésben új típusú adományok felajánlását is kéri a segíteni szándékozó lakosságtól.

Akik felajánlással szeretnének és tudnak segíteni, az elkövetkezendő napokban elsősorban – megfelelő állapotú – ágyneművel, paplannal, párnával, mosóporral és gyermekápolási szerekkel (főleg nedves törlőkendővel és pelenkával) keressék fel a gyűjtőpontokat. Ruhaneműből az eddigiekben bőséges készlet halmozódott fel, így ezt jelenleg nem fogadnak a megyei logisztikai gyűjtőpontok.

Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adománypontjával működik együtt a megyei védelmi bizottság és a vöröskereszt, míg Salgótarjánban a központi logisztikai ponton (Rákóczi út 27. szám alatt, keddenként és csütörtökönként 10 és 14 óra között), valamint a vöröskereszt központjában (Bartók Béla út 10. szám alatt, munkanapokon 8 és 14 óra között) fogadják a lakossági felajánlásokat.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a humán segítségnyújtásban, önkéntesek regisztrálásában és irányításában is közreműködik. Aki ilyen formában szeretne és tud segítséget nyújtani, ezt a +36 32 620 765-ös telefonszámon jelezheti.

Korábban a megyei védelmi bizottság elnökeként Szabó Sándor kormánymegbízott kiemelte: érezhető az összefogás, milyen sokan kívánnak segíteni az otthonukat elhagyni kénytelen, bajba jutott embereken. Ha a sok helyről érkező segítő szándékot jól hangoljuk össze, még többet, még eredményesebben tehetünk a háború elől menekülőkért – tette hozzá.

Forrás: Nógrád Megyei Kormányhivatal