Óriási hollókői siker az amerikai tehetségkutatóban – Concrete Média

Beküldött fotó.

Hatalmas sikert aratott a közelmúltban az Egyesült Államok legnépszerűbb tehetségkutató műsorában, az America’s Got Talentben a hollókői Bérczes Christine Elisabeth dog dancing oktató és kutyája Meredith.

A Szépség és a Szörnyeteg kűr részletének bemutatása után a zsűri négy egybehangzó igennel értékelte a produkciót. A közönség soraiban meghatódott nézők törölgették könnyeiket, majd Heidi Klummal, Sofia Vergaraval és Howie Mandellel együtt állva tapsolták meg a kutyatáncot. Heidi Klum értékelésében elmondta, hogy szerinte a sztori volt az, ami megkülönböztette ezt más kutyás előadásoktól, Sofia Vergarát pedig a táncoló Meredith varázsolta el igazán.

 „Én és a 6 éves Meridith kutyám is nagyon élveztük a show-t. Rengeteget gyakoroltunk, de meg is lett az eredménye. Büszkék vagyunk a sikerre, mégis a legnagyobb elismerést az jelenti számomra, hogy ezzel a produkcióval egyre többen megismerik ezt a sportot. – mondta a szűkebb pátriánkban élő kutyatenyésztő és oktató.”

Meridithel, az ausztrál juhászkutyával a kutyatáncoltatást már több éve csinálják, többszörös Európa és világbajnok kvalifikáltak ebben a sportágban, valamint az Angliai „Bajnokok Ligáján” Magyarországot képviselve a döntőben 4. helyezést értek el.

„Számomra ez egy hobbi, hiszen a foglalkozások játékos formában történnek. A kutya nem a zenére táncol, hanem az én utasításaimra és testjeleimre reagál. Ezt a sportot bármilyen fajtájú kutyatulajdonosnak ajánlanám, hiszen jó kapcsolatépítő a gazdi és az eb között.”- tette hozzá.

Bérczes Christine Elisabeth  az otthoni oktatás mellett, online is ad órákat, többek között Ausztriában, Amerikában, Szlovéniában élő gazdiknak és kutyusoknak, de Magyarországon terápiás kutyakiképzők is járnak óráira.

NBA