Augusztus 20. – Gazdag programkavalkáddal készülnek, városi elismerések is gazdára lelnek Bátonyterenyén

Államalapítónk ünnepével együtt a Maconkai Búcsút is megtartják augusztus 20-án a Szent István király templom kertjében.

Az istentisztelet – az új kenyér megáldásával és körmenettel – 10 órakor kezdődik, Csonka Csaba plébános celebrálja. Ezt követően Letovai Zoltán, a város alpolgármestere köszönti a rendezvény résztvevőit, majd Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere mond ünnepi beszédet. A folytatásban átadják a városi kitüntetéseket és a „Maconkáért” emlékérmet.

A nap második felében a színpadi programok veszik át a főszerepet. A Maconka Táncegyüttes és a Maconkai Rozmaring Gyermek Néptáncegyüttes – a Beb zenekar kíséretében – 13 órától mutatja be műsorát.

14:00 órától Somogyi Katica operett slágerekkel várja a nagyérdeműt, a továbbiakban pedig a Palóc Népdalkör, a helyi Mazsorett csoport, valamint Horváth Adrián és Horváth István lép színpadra.

16:00 órától Dred és Doris produkciója következik, majd felcsendülnek a Mojito zenekar nosztalgia dallamai, valamint a Busai asszonykórus örökzöld slágerei, végül 19:30 órától jön a búcsúzás Sulyok Zolival.

Az ünnepi program Bátonyterenye Város Önkormányzata és a Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesület szervezésében valósul meg.