Bűn- és balesetmegelőzési szakember is várta az érdeklődőket a Szentkúton felállított információs ponton

Fotó: police.hu

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai minden lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy a lakosság minél szélesebb körének prevenciós tanácsokkal szolgáljanak.

Ezt szem előtt tartva a rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei kilátogattak a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen megtartott három napos Nagyboldogasszony ünnepére, amely során felhívták az ünnepségre kilátogatók figyelmét a vagyonbiztonság fontosságára és értékeik megóvásának lehetőségeire.

Amíg a gyerekek játékos feladatokkal, kifestőkkel töltötték el az időt, a bűn- és balesetmegelőzési szakemberek a felnőttek részére hasznos prevenciós tanácsokat adtak.

A gépjárműfeltörés megelőzése érdekében kérték az érdeklődőket, hogy ne hagyjanak értéket a gépkocsiban, járműveik ajtaját akkor is zárják be, ha attól csak rövid időre távolodnak el. Forgalmas helyeken, tömegben táskájukat tartsák testközelben, értékeiket a táska belsejében helyezzék el! Hátitáska külső zsebeiben, farzsebükben soha ne tartsanak értékeket!

A hőségre való tekintettel a rendőrök felhívták a figyelmet, ha a járművel napos helyen parkolnak, indulás előtt minden esetben szellőztessék azt át. Emellett a nap folyamán figyeljenek a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Hangsúlyozták, aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön a volán mögé. Amennyiben feltétlenül szükséges elindulniuk, csak kipihent állapotban vezessenek, álljanak meg gyakrabban pihenni. Kiemelték, hogy még rövid időre se hagyják gyermeküket, kiskedvenceiket a tűző napon a gépkocsiba zárva.

Forrás: police.hu