Hatodik alkalommal szerveztek nyári tábort a Stromfeld oktatói általános iskolás diákok számára

Beküldött fotó.

A cél az volt, hogy, hogy bepillantást nyújtsanak a technikumi és a szakképző iskolások életébe, s a szakmák varázslatos világába. Az elsősorban hatodik-, illetve hetedik osztályt végzett fiatalok itt kipróbálhatták a számítógépes rajzolást, a CNC gépkezelést és a kézi anyagmegmunkálást, mindemellett játékos angol és „rendkívüli” testnevelés óra is színesítette a programjukat.  

Máté Gábor, az NMSzC Stromfeld Aurél Technikum szakmai igazgató-helyettese közölte: a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Műhelytáborát követően az iskolánk speciális szakmakínálatát igyekeztünk bemutatni. A GT az iskolakezdéshez igazított nyári táborban idén három napon keresztül tíz tanuló ismerkedett a Stromfeld kínálta szakmákkal, s ebben az oktatóinkon kívül két végzős gépgyártós diákunk is segítette a „kicsik” munkáját.

-Reggelivel és ebéddel is kedveskedtünk az érdeklődőknek, s hogy az élményeket maradandóvá tegyük, az általuk fából készített szélmalom-makettet és az ugyancsak maguk készítette, az iskola logójával díszített kulcstartókat a táborozók haza is vihettek. Reméljük, hogy a 8. osztályt követően minél többjüket láthatjuk majd viszont valamelyik osztályunkban – tette hozzá a Stromfeld szakmai igazgató-helyettese.