Vénakereső műszereket kapott adományként a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház

Beküldött fotó.

A Magyar Rákellenes Liga alaptevékenységébe tartozik segíteni az egészségmegőrzést, a rák kockázatának csökkentését, a korai felismerést, a gyógyítás, gyógyulás folyamatát, sokszor adományokkal segítetve az egészségügyi intézmények eszközbeszerzését is. A Liga Salgótarjáni Alapszervezete önkéntesei elhatározták, hogy a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai és Hospice Osztály szakszemélyzetének  mindennapi munkáját megpróbálják megkönnyíteni vénakereső műszer adományozásával.

Ugyanis a vénaszkenner azonnal jól láthatóvá teszi a bőr alatti vénákat egy speciális átvilágítási technikával, ezáltal a beavatkozás gyorsabb és egyúttal fájdalom mentesebb lesz. A terv megvalósítása a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának jótékony célú akadályfutásával vált lehetővé. A 2018-ban alakult civil egyesület célja minél több sportrendezvény megszervezése, lebonyolítása jótékony céllal. Az Egyesület felkérésére a Liga szakképzett önkéntesei már a kezdetektől jelen voltak a sporteseményeiken állapotfelmérést, szűrővizsgálatokat végeztek, tanácsadást végeztek. Közös döntés és egyeztetés alapján a 2022-es SalGO Charity esemény bevételének kedvezményezettje a MRL Salgótarjáni Alapszervezete lett, akik a teljes adományt a vénakereső vételére szánták.

A szeptember 10-i akadályfutás végén a vezetőség részéről Bulyovszki Vera bejelentette, hogy a közel kétmillió forint két darab vénakeresőre összegyűlt. Az adomány ünnepélyes átadására  október 26-án került sor a két civil szervezet összefogásával az Onkológiai  és Hospice Osztály részére. Az intézmény nevében Dr. Szabó Géza főigazgató és Dr. Abdul Fatah Mohamed Bishr osztályvezető főorvos vette át az adományt Kreicsi Mária a MRL helyi alapszervezetének vezetőjétől és a civil szervezet képviseletében megjelent Kasza Henriette és sporttársai jelenlétében.