Gólgazdag mérkőzésekkel startolt el a kilencedik téli teremlabdarúgó bajnokság Bátonyterenyén

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye város polgármestere és Tarjáni László, az esemény főszervezője ünnepélyes keretek között nyitotta meg a tornát.

December 3-án elstartolt a kilencedik téli teremlabdarúgó bajnokság a bátonyterenyei városi sportcsarnokban. A nyitó napon rögtön hat meccset rendeztek, ötöt az alapszakaszban, egy mérkőzésen pedig az öregfiúk bizonyíthattak. Az esemény 2023. január 28-ig tart, a legjobbak pedig most is komoly díjazásban részesülnek majd. 

Az ilyenkor szokásos ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a kilencedik bátonyterenyei teremtorna. Az eseményen műsorral készültek a Csupafül óvodások és a Bartók Béla Általános Iskola első osztályos tanulói. Ezt követően Tarjáni László, a rendezvény főszervezője  köszöntötte a résztvevő csapatokat, valamint a megjelenteket, majd kiemelte: öröm számára, hogy ismét megrendezhetik a megye legrangosabb téli teremtornáját, melynek 2022/2023-as alapbajnokságán tíz csapat vesz részt. A főszervező hozzátette: ezen felül hat öregfiúk gárda, és négy általános iskolás alakulat is megküzd egymással a január 28-ig tartó esemény során.

A folytatásban Nagy-Majdon József, Bátonyterenye város polgármestere szólt a jelenlevőkhöz. Bátonyterenye első embere hangsúlyozta: a megye legszínvonalasabb téli terembajnokságáról van szó, így nagy kár lett volna, ha ezt a sokak által kedvelt, közösségépítő sporteseményt a háború okozta rezsiválság miatt idén nem tudják megrendezni. Viszont mint mondta, a jelentős összefogásnak, és a sok támogatónak köszönhetően ebben a szezonban is élettel telik meg a csarnok, és január végéig hétről-hétre izgalmas mérkőzéseket láthatnak a helyszínre látogatók.

Sokan támogatják a sporteseményt

A bajnokság fővédnöke: Nagy-Majdon József, Bátonyterenye Város Polgármestere, a torna főtámogatója: Bátonyterenye Város Önkormányzata, támogatói pedig: Kecskés Attila, helyi vállalkozó, Sasvári Attila, helyi vállalkozó, a Guti Klíma, a Kamino Kupa Minifutball Szövetség, valamint a KTS Melalltechnik Kft.

A legjobbak most is komoly díjazásban részesülnek

A főszervező portálunknak elmondta: az alapbajnokság első helyezettje 300 ezer forintot, a második 150 ezer forintot, a harmadik pedig 50 ezer forintot vihet majd haza. Az öregfiúk és általános iskolások kiválóságai ugyanakkor értékes tárgyjutalmakkal gazdagodnak majd. Ezen felül a korábbiakhoz hűen díjazni fogják a legjobb mezőnyjátékost, a gólkirályt, valamint a legügyesebb kapust is.

Az első forduló eredményei: 

Big Fish – Ultimate 1:1
Gól : Grúz T ill Komka T
Öreg fiúk mérkőzés – SKSE – Buborék Boys 5 : 2
Gól : Grúz T 3, Kiss P, Bozsányi P ill Barna L, Radvánszky G
Bianconeri – Gold Team 0 : 4
Gól : Nagy Zs 2, Rácz R, Csömör J
Fűtőber – Crazy Boys 4 : 1
Gól : Kecskés L, Bocsi B, Kelemen D, Gál P ill Ornyik R
Bakos Vill – Bello Breaking 7 : 1
Gól : Bujtár T 3, Domán R 2, Szeles P, Szűcs Cs ill Békési P
Steam – Qrázsi 6 : 2
Gól : Jakab Z 2, Tőzsér L 2, PalkovicsV, Rátóti Z ill Zsákai M 2