Kátyúmentessé vált a határátkelő Somoskőújfalunál

Somoskőújfalu közúti határátkelőhelye egyedülálló helyszín, talán az egyetlen az országban, ahol polgármesteri hivatal működik az egykori határállomás épületében. Múlt héten csütörtökön és pénteken a hivatal előtti útszakaszon számolta fel a kátyúkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága, rendezve az áldatlan állapotokat, 12 tonna aszfaltot bedolgozva az úttestbe, mindkét irányban.

Tábori Anita polgármester a község hivatalos közösségi oldalán azt írta: Szabó Sándor főispánnal történt találkozását követően kereste meg hivatalos levélben a közút megyei igazgatóságát, kérve a beavatkozást a hivatal előtti útszakaszon. Mint emlékeztetett rá: Somoskőújfalu – a Hazatért Falu – az ország kapuja, így nem mindegy, milyen az országba belépők első benyomása. Az út minősége az elmúlt hónapokban a kritikus szint alá süllyedt – írta, egyben jelezve, hogy a három fél közös nevezőre jutott és a felújítástmeg is valósult, miután a közút kapacitást tudott átirányítani a helyszínre. Tábori Anita egyben köszönetet mondott Lehel Zoltánnak, a közút megyei igazgatójának a gyors reagálásért és Szabó Sándor főispánnak a közbenjárásáért.

Szabó Sándor főispán 2011 óta vezeti a Nógrád Megyei Kormányhivatalt, jelenleg negyedik kinevezési ciklusát tölti a szervezet élén. A főispán intenzív kapcsolatot ápol a megye 131 településének vezetőivel. A polgármestereket ciklusonként legalább egyszer hivatalában is felkeresi az adott település aktuális problémáinak teljes körű megismerése érdekében, a különböző egyéb, jellemzően beruházások átadásához vagy az adott települést érintő kormányhivatali programokhoz kapcsolódó találkozásokon túl.

Szabó Sándor negyedik kinevezését követő mondataira emlékeztetett, miszerint „nagy megtiszteltetés negyedik alkalommal is bizalmat kapni a feladat ellátásához, egyben lehetőséget kapni a megye szolgálatára”. A megye szolgálata azonban nem csak az átfogó kormányzati intézkedések és törekvések helyben való megvalósításában testesül meg, hanem a kisebb, de az adott település számára valamiért fontos ügyekre való odafigyelésben is – hangsúlyozta az aktualitás kapcsán a főispán.

Forrás: Nógrád Megyei Kormányhivatal