Jelentős mennyiségű eső zúdult Bátonyterenyére is: területbejárást tartott a város polgármestere és rendőrkapitánya

Fotó: Facebook (Molnár Ferenc)

Ahogyan arról már beszámoltunk, súlyos károkat okoznak az esőzések Heves és Nógrád vármegyében. Bátonyterenyére is jelentős mennyiségű csapadék zúdult, ezért Nagy-Majdon József, a város polgármestere és Csík Csaba a település rendőrkapitánya közösen tartott területbejárást a mai napon.

A nógrádi város polgármestere közösségi oldalán számolt be a helyszíneken tapasztaltakról. Mint írta: az árvízhelyzet jelen pillanatban stabil Bátonyterenyén, a Nagybátony falusi részen stagnál és apad, a Maconkai tó irányába viszont még jelentős vízmennyiség érkezik Szuha – Mátraalmás irányából.

Bátonyterenye első embere rávilágított: a hatóságok folyamatosan figyelik a helyzetet, szükség esetén az érintettek időben ki lesznek értesítve, ha házakat vagy életet veszélyeztetne a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék.

Nagy-Majdon József kiemelte: ha bárki bejelentést szeretne tenni, azt a 112-es telefonszámon teheti meg. A város vezetője ezt követően megköszönte minden bátonyterenyei lakos támogató hozzáállását.

Súlyos károkat okoznak az esőzések Nógrádban: utakat zártak le, több helyen homokzsákokkal védik a házakat