Szombaton elstartol a téli teremlabdarúgó bajnokság Bátonyterenyén

December 2-án (szombaton) elstartol a tizedik téli teremlabdarúgó bajnokság a bátonyterenyei sportcsarnokban. Az első mérkőzés 15:00 órától kezdődik, míg a hivatalos megnyitót 18:00 órától tartják majd meg – tájékoztatta a Concrete Médiát az esemény főszervezője. 

Tarjáni László elmondta: a 2023/2024-es bajnokságra összesen 23 csapat nevezett. Az abszolút mezőnyben 13 együttes, az öregfiúknál, és az általános iskolásoknál pedig 5-5 alakulat szerepel majd.

A főszervező kiemelte: az általános iskolásoknál most először jelentkezett öt csapat a bajnokságra, mely a korábbiakhoz képest rekordnak számít. -Ebben a szezonban a pásztói Zsigmond Király és a salgótarjáni Kodály Zoltán intézmények alakulatai is részt vesznek a teremtornán, a helyi Bartók, valamint a II. János Pál, és a dorogházai Toldi Miklós általános iskolákkal együtt – világított rá Tarjáni László.

-Az esemény december 2-án, szombaton startol el, a meccsek 15:00 órától kezdődnek, a hivatalos megnyitót pedig 18:00 órától tartjuk meg, melyen műsorral készülnek a helyi Őzike óvodások és a város mazsorett csoportja is fellép majd – emelte ki a főszervező, ezután hozzáfűzte: a teremkupa 2024. február 10-ig (szombatig) tart.

Tarjáni László ismertette: a bajnokság körmérkőzéses rendszerben zajlik majd, a meccsek  a megszokottak szerint most is szombatonként és vasárnaponként kerülnek lebonyolításra.

A főszervező aláhúzta: a legjobbakra ezúttal is értékes pénz és tárgyjutalmak várnak. Az első helyezett csapat háromszázezer, a második százötvenezer, a harmadik pedig ötvenezer forintot vihet majd haza.

Ezen felül a korábbiakhoz hűen díjazni fogják a legjobb mezőnyjátékost, a gólkirályt, a legügyesebb kapust, illetve az általános iskolások, valamint az öregfiúk kiválóságait is.

A bajnokság fővédnöke: Nagy-Majdon József, Bátonyterenye Város Polgármestere, a torna főtámogatója: Bátonyterenye Város Önkormányzata, támogatói pedig: Kecskés Attila, helyi vállalkozó, a Guti Klíma, a KTS Metalltechnik Kft., valamint az Országos Mini-Futball Szövetség.

A X. Téli Teremlabdarúgó Bajnokság menetrendje: