Elfogták a rendőrök a salgótarjáni tolvajpárost – Concrete Média

Salgótarján egyik városrészében lévő társasházak alagsorában ténykedett az a tolvajpáros, akik januárban több tárolót és egy személyautót is feltörtek.

A 26 éves salgótarjáni férfi és 27 éves társa januárban közösen követtek el lopásokat. A környéken lakó, így helyismerettel rendelkező elkövetők négy társasházba törtek be, és ott a közös tároló felfeszítésével loptak el értékes kerékpárokat, felnire szerelt gumikat, kéziszerszámokat. A megszerzett több százezer forintnyi értéket gyorsan eladták potom pénzért, a helyi ismeretségi körükben. Egy harmadik társukkal szintén januárban feltörtek egy utcán álló személyautót, amiből pénzt és autórádiót loptak, sőt még az akkumulátort is kiszerelték.

A bűnös tevékenységsorozatnak az vetett véget, hogy január 29-én a hajnali órákban a betörés zajára felfigyelő lakók jelzése alapján a helyszínre érkező járőrök a fiatalabb férfit elfogták, akinél a betörésekhez használt szerszámokon túl egy lopott 1000 forint értékű iratcsíptetőt találtak, amelyet frissen zsákmányolt. A 27 éves férfit – aki a bűncselekmények során figyelő feladatot látott el – az egyenruhások a lakásán elfogták, és előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra.

A betörők kihallgatásuk során elismerték a bűncselekményt. A nyomozók a tárolókat feltörő fiatalabbik férfit őrizetbe vették, és vizsgálják kapcsolatát más bűncselekményekkel.

Forrás: police.hu