Rendszeresen bántalmazta élettársát és nevelt lányát egy nógrádi férfi

Fotó: illusztráció

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a 38 éves nyugat-nógrádi férfinak a távoltartását, aki otthonukban rendszeresen bántalmazta az élettársát és a nevelt lányát.

 A Rétsági Rendőrkapitányság egy 38 éves férfi ellen folytat büntetőeljárást, aki az elmúlt másfél évben rendszeresen bántalmazta az élettársát és a 16 éves nevelt lányát. Legutóbb a húsvéti hosszú hétvégén verte meg a sértetteket, a bántalmazásokat többször végignézte a közös, szintén 16 éves fiuk is.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfi távoltartásának elrendelését a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta. Az indítvány arra irányult, hogy a gyanúsított ne vehesse fel a kapcsolatot sem személyesen, sem bármely más úton (így például telefonon) a sértettekkel, továbbá, hogy hagyja el a közös házukat és oda ne is térjen vissza.

A bíróság akkor rendel el távoltartást a bűnismétlés megakadályozása érdekében, ha tartani lehet attól, hogy a gyanúsított az általa addig elkövetett bűncselekményeket folytatná vagy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el a sértettek sérelmére.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség érveivel egyetértve elrendelte a gyanúsított távoltartását a sértettektől és a sértettekkel közösen lakott háztól.