Magyar-szlovák határmenti ügyészi találkozó Nógrádban

A szakmai egyeztetés mellett az elmúlt évtizedek során kialakított jó kapcsolat ápolása is célja volt annak a nemzetközi találkozónak, melynek a Nógrád Vármegyei Főügyészség szervezeti egységei adtak otthont április 11-én és 12-én.

Április 11-én a Jessy Hassan besztercebányai kerületi főügyész vezette tíz fős delegációt dr. Bóna Gyula István, a nógrádi főügyész fogadta a balassagyarmati határátkelőnél, majd a délelőtt során a folyamatban lévő büntetőeljárások megvitatásán túl közjogi tapasztalatcserére is sort kerítettek az ügyészek.

Mindkét fél kiemelte, hogy az országok igazságügyi együttműködése teljeskörű és időszerű, amiért mindketten köszönetüket fejezték ki a másik félnek.

A munkaebédet követően a küldöttség a Balassagyarmati Járási Ügyészségen tett látogatást, majd az esti vacsora alatt a határmenti és határon átnyúló bűnözés alakulásáról is szó esett.

Másnap a közvetlen együttműködésben a leginkább érintett Salgótarjáni Járási Ügyészségen folytatódott a szakmai program, amelyet egy kötetlen ebéddel zártak a résztvevők.

Jessy Hassan kerületi főügyész megköszönte az informatív napokat, az ügyészségi kollégák szívélyes vendéglátását, a magas szintű ellátást, kollégái barátságos fogadtatását, végezetül meghívta 2025. év októberére a Nógrád Vármegyei Főügyészség küldöttségét a következő szakmai találkozóra a szlovák ügyészség továbbképzési központjába, Krpačovóba.