Hetedik alkalommal rendeztek böllérfesztivált Héhalomban (fotók)

Április 20-án, immáron hetedik alkalommal rendezték meg a Nógrád vármegyei Héhalomban a Böllér Bajnokok Ligáját, a focipályával szembeni területen. A hegyek ölelésében elterülő kis település ismét felkerült a gasztronómiai- és kulturális térképre, hiszen a rendezvény újra megtöltötte a helyszínt élettel és ízekkel.

A helyiek és az ide látogatók egyaránt örömmel fogadták az eseményt. A füves területen a színes bódék egymás mellett sorakozva várták a kézműves és helyi termékek kedvelőit.

A böllérfesztivál fő attrakciója természetesen maga a disznóvágás és a feldolgozás művészete volt. A mesterek bemutatták a hagyományos technikákat és recepteket, miközben elmerültek a sütés-főzés folyamatában. A frissen elkészített húsok illata csalogatta az embereket a standokhoz, és a kóstolók során mindenki élvezhette a régi falusi ízeket.

Több tucat csapat versenyzett a legjobb receptért és technikáért, ahol a nézők is lelkesen biztatták kedvenc társaságukat.

A disznótor mellett a fesztivál számos más programot is kínált. Kulturális előadások, néptánc bemutatók és koncertek szórakoztatták a közönséget a nap folyamán.

A Héhalmi böllérfesztivál minden évben emlékezetes élményt nyújt, és a résztvevőknek lehetőséget ad arra, hogy bepillantást nyerjenek a helyi kultúrába és gasztronómiába.

 

NBA