Évértékelő értekezletet tartottak a Nógrád Vármegyei Főügyészségen

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tavalyi tevékenységének értékelését tartották a pénteken megtartott összügyészi értekezleten, amelyen jelen volt dr. Ibolya Tibor büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes is.

 Dr. Bóna Gyula István főügyész beszámolójában összefoglalta a szervezet előző évének legfőbb szervezeti, személyzeti és gazdasági mutatóit. Kiemelte, hogy takarékosságra törekvő, kiegyensúlyozott gazdálkodási tevékenységet folytatott a vármegyei főügyészség. A személyügyi helyzet értékelése kapcsán rámutatott az utánpótlás biztosításával összefüggő feladatokra.

A büntetőjogi szakági tevékenység értékelése során Sziliné dr. Séber Anita főügyészhelyettes beszámolt arról, hogy a bírósági döntések jelentős hányada megegyezett a vádiratokban foglaltakkal, így a vármegye területén található ügyészségek váderedményessége 99 százalék fölött alakult. Részletezte továbbá a büntetőeljárások időszerűsége érdekében kifejtett erőfeszítéseket.

Dr. Nagy Zsuzsanna közjogi főügyészhelyettes a szakág értékelése során kiemelte a saját kezdeményezésű ügyek számának jelentős növekedését és rámutatott a büntetőjogi szakággal folytatott eredményes együttműködésre is.

Dr. Ibolya Tibor legfőbb ügyész helyettes a főügyészség tevékenységének értékelése körében kifejtette, hogy a beszámoló adatai alapján a vármegye ügyészei magas színvonalon végzik tevékenységüket. A jövőre nézve egyebek mellett felhívta az értekezlet résztvevőinek a figyelmét a cyber bűnözés elszaporodására és az ezzel kapcsolatos feladatokra.