Balesetek, tűzesetek, lakásfelnyitás – öt alkalommal riasztották a nógrádi tűzoltókat

Öt alkalommal vonultak Nógrád megye tűzoltói beavatkozást igénylő káresethez kedden. Lesodródott az úttestről és hídpillérnek csapódott egy autó tegnap délután a Bujákot és Kisbágyont összekötő úton. A balesetet elszenvedett autóban csak a sofőr utazott, akit a mentőszolgálat munkatársai még a tűzoltók kiérkezése előtt kiemeltek a kocsiból és kórházba szállítottak. A berceli katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

Árokba csapódott egy személyautó tegnap délután Mátraszentimrén. A kocsi sofőrjét a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd stabilizálták azt elmozdulás ellen.

Kigyulladt egy aggregátor tegnap kora délután egy salgótarjáni létesítményben. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően több vízsugárral oltották el a lángokat, majd visszahűtötték a szerkezetet. A tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek a közvetlen közelben álló épületre.

A bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltói késő délután Mátraszőlősre vonultak, ahol öt négyzetméteren összehordott szemét és autógumik égtek. A tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A portaszolgálat munkatársa tett bejelentést tegnap késő délután arról, hogy a salgótarjáni Garzonház egyik lakója több mint huszonnégy órája nem ad életjelet magáról, ezért a rendőrséget, a mentőszolgálatot, valamint a tűzoltókat is riasztották a helyszínre. A tűzoltók a rendőrség munkatársainak jelenlétében felfeszítették a lakás ajtaját, majd a lakásban talált személyt és a lakást átadták a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársainak.