Nyolc hónappal hamarabb készül el a 21-es főút mátraszőlősi szakasza

Már a burkolati jelek felfestésénél tart az abasári központú cég a Salgótarján gyorsforgalmi elérhetőségét célzó projektben, amiről képriporttal jelentkezünk. Az útszakaszt várhatóan már idén átadják a forgalomnak- írja a Magyar Építők építőipari portál.

A 21-es főút Nógrád megyei III. szakaszán (Pásztó-Mátraszőlős-Tar) 3,73 kilométer hosszan zajlik a négynyomúsítás, amelyet He-Do Kft. egyedül végez. A mélyépítő cég 2016 júliusában kezdte a kivitelezést, Salgótarján gyorsforgalmi elérhetősége érdekében további négy projektben zajlanak munkák a 21-es úton. A He-Do a projekt IV. és V. szakaszán is dolgozik, ezeken a területeken a Swietelsky Kft.-vel és a KM Építő Kft.-vel közösen.

A III. szakaszon már szinte teljes egészében elkészült a főpálya és a csomópontok földmunkája, illetve pályaszerkezete is. A hat új műtárgy (három csőáteresz és három híd) közül öt teljesen kész, egy pedig szerkezetkész állapotban van.

Már az utolsó simításokat végzik

Minden érintett közműinfrastruktúra kiváltásra került vagy védelembe lett helyezve. Csaknem kész a pásztói különszintű csomópont, a közúti mérlegelő és a földutak stabilizálása. Folyamatban van a forgalomtechnika kiépítése, azaz a burkolati jelek felfestése és a közlekedési táblák kihelyezése is. A vízépítési feladatok és a tervezett környezetvédelmi létesítmények szintén befejezés előtt állnak. Ősz közepén válik majd aktuálissá a fák és cserjék telepítése, valamint a csatlakozó területek füvesítése.

Bár a projekt szerződéses befejezési határideje 2018. július 2.,a befejezés jelentős előteljesítéssel ez év október végére prognosztizált. Ez azt jelenti, hogy várhatóan november végén teljes körűen forgalomba helyezik a 2×2 sávosra bővített harmadik szakaszt.

Forrás és fotó: Magyar Építők építőipari portál | www.magyarepitok.hu