Vádat emelnek a halálos balesetet okozó bátonyterenyei férfi ellen

Lezárta a rendőrség a nyomozást a 23-as számú főúton történt baleset ügyében.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott egy 26 éves bátonyterenyei férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntette, míg egy 30 éves ózdi férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai alapján a 26 éves férfi személygépkocsival 2016. október 2-án 15 óra 50 perckor a 23-as számú úton Pétervására felől Nemti felé közlekedett. A férfi az egyenes útszakaszon a vele azonos irányba haladó személygépkocsi előzésébe kezdett. Ennek befejezésekor végzett manőverrel megzavarta az előzött jármű 30 éves vezetőjét, aki ennek következtében személygépkocsijával az útpadkára, majd többszöri megcsúszást követően az árokba hajtott és egy fának ütközött. A baleset következtében a személygépkocsiban utazó nő a helyszínen életét vesztette, míg további két utas és a 30 éves sofőr megsérült.

26 éves férfi járművével a helyszínről megállás nélkül távozott, majd egy kis idő múlva oda önként visszatért.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy mindkét jármű vezetője megszegte a közlekedési szabályokat.

A hatóság a két férfi ellen a nyomozást befejezte és az ügy iratait vádemelés javaslatával megküldték az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében járművük sebességét a szabályokat betartva, a mindenkori időjárási- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!