Szüreti mulatságot tartottak Mátranovákon (fotók)

Hosszú évek óta először idén került megszervezésre a szüreti felvonulás és mulatság, melynek a környékbeli településekhez hasonlóan Mátranovákon is nagy hagyománya volt.

A szombat délután kezdődő felvonulás Mátranovák Község Önkormányzata, illetve az esti mulatság, a Kultur Büfé közös szervezéseben valósulhatott meg. Az esemény lebonyolításához kapcsolódott a mátranováki Mátraalja Néptáncegyüttes ügyes táncosainak műsora, melyeket a felvonulás egyes állomásain tekinthettek meg az érdeklődők. Hozzájuk csatlakozott a helyi és környékbeli, aktív szülőkből, gyerekekből és résztvevőkbőll álló csapat, akik a felvonuláson járműveket biztosítókkal együttműködésben vonultak végig a település utcáin.

Lovaskocsik, helyi lovasok, élő népzene, gyönyörű viseletek, és persze a kiváló hangulat jellemezte a délutáni eseményt, melyre sokan kíváncsiak voltak, követték a menetet állomásról-állomásra. A nap ezzel nem ért véget, ugyanis egy hatalmas szüreti mulatsággal folytatódott az este, ahol a szórakozni vágyók lehettek részesei egy hamisítatlan mátranováki szüreti mulatságnak. Ezúton köszönjük minden résztvevőnek az aktív közreműködést.

Torjákné Nyegota Alexandra – közművelődési szakember

Fotók: Cserhalmi Adél, Simon Gábor