Egyetlen nap alatt négy közúti baleset történt a megye útjain

Fotó: illusztráció

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába az elmúlt 24 órában négy anyagi káros balesetről érkezett bejelentés.

Egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal közlekedett annak vezetője Salgótarjánban, a Nagymező úton 2017. november 24-én 5 óra 35 perckor, amikor egy bokros erdős területről hirtelen egy szarvasbika ugrott ki a jármű elé, melyet a sofőr a hirtelen fékezés ellenére is elütött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, az állat azonban nem élte túl az ütközést.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában további három anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Felhívjuk a figyelmet, hogy ősszel és télen egyre gyakrabban kell vadon élő állatokra számítani az úttestek közelében! A vadon élő állatok gyors mozgásuk, szokatlan reakcióik miatt gyakran okoznak közúti közlekedési baleseteket, amelyek fokozott odafigyeléssel megelőzhetők.

Kérjük a járművezetőket, hogy az erdős tájak között vezető útszakaszokon, a mezőgazdasági területek mellett elhelyezkedő útvonalakon, valamint, ahol tábla is jelzi a veszélyt, figyelmesen közlekedjenek, járművük sebességét igazítsák a látási viszonyokhoz!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!