Becsó Károly lesz a Fidesz képviselőjelöltje Kelet-Nógrádban (videóval)

Dr. Becsó Károly Csaba, Nagy-Majdon József és Skuczi Nándor.

Ezt Nagy-Majdon József jelentette be egy tegnapi salgótarjáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: a helyi döntést még a pártvezetés felsőbb szintjeinek is jóvá kell hagynia.

Bátonyterenye Fideszes polgármestere úgy fogalmazott: amint a hírt bizonyára már sokan hallották, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő személyes okokból nem tudja vállalni a képviselő-jelöltséget a jövő tavaszi választásokon.

-Becsó Zsolt itt van közöttünk, ő a választókerületi elnök, továbbra is szerves részét képezi közösségünknek, de most egy dologra: a gyógyulásra kell összpontosítania, jelen pillanatban az egészsége a legfontosabb – tette hozzá Nagy-Majdon József. Ismertette azt is: az elmúlt időszakban a választókerületen belül megtörtént a jelölés, a helyi csoportok pedig egyhangúlag, ellenjelölt nélkül Dr. Becsó Károly Csabát támogatták a párt jövő évi országgyűlési képviselő jelöltjeként Kelet-Nógrádban. A végleges, pártközponti döntés ezzel kapcsolatban legkésőbb január közepén várható.

Dr. Becsó Károly Csaba a Fidesz-KDNP pártszövetség tagjaként korábban alpolgármester volt Pásztón, jelenleg a város képviselő-testületének tagja. 2002 óta dolgozik a pásztói közgyűlés tagjaként, első alkalommal listán jutott be, 2006-tól kezdve választott képviselőként tagja a pásztói testületnek. Dolgozott és dolgozik többek között regionális és helyi térségfejlesztő szervezetek vezetőjeként is.

Erős felhatalmazást adott a kormánynak a nemzeti konzultáció

Nagy-Majdon József a sajtótájékoztatón a nemzeti konzultáció eredményeit ismertetve megköszönte a részvételt mindazoknak, akik visszaküldték, vagy online töltötték ki a kérdőívet. Minden rekordot megdöntő, több mint 2 millió 300 ezer reagálás érkezett, többségben voltak a levélben válaszolók, az internetes kitöltést mintegy 180 ezren választották – ismertette.

A kérdőívek feldolgozása még tart, de a mostani számok – jelentős arányú feldolgozottság mellett – azt mutatják, hogy a magyarok elsöprő többsége nemet mondott a “Soros-tervre”, a válaszadók egyértelművé tették, hogy nem akarják, hogy bárki bevándorló országot csináljon Magyarországból – hangsúlyozta Nagy-Majdon József, aki pártszimpátián felülemelkedőnek nevezte az ügyet. Ezzel kapcsolatban kitért rá: a magyar emberek ilyen mértékű támogatása minden másnál nagyobb erőt és felhatalmazást adott a kormánynak, hogy az ezzel kapcsolatos brüsszeli csatákat sikeresen megvívják.

A sajtótájékoztató itt nézhető meg:

 

Forrás: 3100.hu

Borítófotó: Kis Krisztián