Egy 15 éves fiú szenvedett motorbalesetet Nógrád megyében

Fotó: police.hu

Az elmúlt napon egy személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Nagybárkány belterületén közlekedett motorkerékpárral egy 15 éves fiú 2020. július 4-én az éjszakai órákban, amikor nekiütközött egy előtte balra kanyarodó személygépkocsinak. A balesetben a motorkerékpáros megsérült.

A megye területén az elmúlt 24 órában további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A jó idő beköszöntével egyre többen közlekednek motorokkal az utakon. A motorkerékpáros balesetek megelőzése miatt az alábbiakban felsorolt néhány alapvető szabályt, illetve tanácsot fontos figyelembe venni, illetve betartani:

  • A motoros balesetek elkerülésére és megelőzésére, a jogszabályi előírások maximális betartására minden közlekedőnek törekednie kell! A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.
  • Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát! Ha a járművezetők betartják a megengedett sebességet, nagyobb az esélye annak, hogy el tudnak kerülni egy balesetet!
  • A motorkerékpárral közlekedők a meleg időjárás ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a KRESZ előírásai szerint járművet csak az vezethet, aki a jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva. További feltétel az is, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztani tilos!

… hogy mindenki hazaérjen!

Forrás:police.hu