Neves zenészek tanítják a fiatalokat a salgótarjáni rocktáborban (videó)

A rocktárbor résztvevői. Fotó: Concrete Média/Remenár János.

Idén is neves zenészektől tanulhatják meg a fiatalok a hangszerek mesterfogásait a salgóbányai Szürkeállomány Rocktáborban. Az oktatásokon ezen a héten közel félszázan vesznek részt, szombaton pedig gálaműsort is tartanak, ahol négy nógrádi zenekar lép majd fel – tájékoztatta a Concrete Médiát az esemény főszervezője.

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű Szürkeállomány Nemzetközi Rocktábor a salgóbányai ifjúsági táborban július 13-19-e között.

Csütörtökön stábunk is a helyszínre látogatott, hogy alaposabban is szemügyre vegyük a táborban zajló életet, és bepillantást nyerhessünk az oktatásokba is.

Oláh Zoltán, vagy ahogy sokan ismerik “Szürke” kérdésünkre elmondta: a salgói vár közelében található ifjúsági táborban ezúttal több mint 40 zenészt oktatnak. Mint megtudtuk: a résztvevők szinte az ország minden pontjáról érkeztek, a helyiek mellett szép számmal jöttek Miskolcról és Dunaszerdahelyről is.

A résztvevők az oktatók köré sereglenek és lelkesen tanulják hangszerük mesterfogásait.

-Délelőtt és délután hangszeres foglalkozásokat tartunk a résztvevőknek, majd este örömzenélés zárja a napot – emelte ki a főszervező.

2020-ban is neves muzsikosoktól tanulhatnak a résztvevők

Az elmúlt években olyan kiválóságok oktatták a tábor résztvevőit, mint például Alapi István, Keresztes Ildikó, vagy éppen Julius Petrus.

-Az idei eseményen sincs ez másképp, hiszen ismét neves zenészek tanítják a fiatalokat. Ocsovai Richárd gitáros, Borszki Tibor basszusgitáros, míg Bodor János dobos oktatást tart számukra – tudtuk meg Szürkétől.

A legfiatalabb zenész csupán 10 éves

-Az idei táborban sok 14 év alatti fiatal vesz részt, a legfiatalabb zenészünk pedig csupán 10 éves. Nagyon lelkesek, jól haladnak, büszke vagyok rájuk – tette hozzá a főszervező, aki az esemény célját is megfogalmazta.

A táborban délelőtt és délután folynak a hangszeres foglalkozások.

-Azt szeretnénk, hogy a rock zene ne pusztuljon ki, illetve, hogy minél több tehetséget fedezzünk fel és ezt követően mentoráljuk őket – világított rá Oláh Zoltán, majd  hozzáfűzte: sikerüket jól példázza, hogy a táborból több fiatalt is felvettek a Kőbányai Zeneiskolába, egykori losonci gitárosuk, Rony Janecek pedig már a Deep Purple előzenekaraként lép fel csapatával a nagyvilágban.

Szombaton gálaműsort is tartanak – négy nógrádi zenekar lép színpadra

A koronavírus-járvány okán még mindig nem tarthatóak meg az 500 fő feletti nagy rendezvények, ezért a nívósabb koncertek is elmaradnak idén a táborban, viszont a szervezők igyekeztek ezt is áthidalni.

-Ez valóban így van. Sajnos a Mobilmánia nem látogathat Salgóbányára, viszont így is szervezünk egy gálaműsort július 18-án (szombaton) 17:00 órától, melyen a táborban résztvevő zenekarok (Emberöltő,Kottán Kívüliek, Tripler, Szürkeállomány) lépnek majd fel. A belépés természetesen ingyenes, minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk! – hangsúlyozta Oláh Zoltán.