Bővítés, nagyobb komfort és új munkahelyek a Nordmetál-nál

A közelmúltban helyezték üzembe a bátonyterenyei Nordmetál Kft. telephelyén azt a Japán OKUMA cég alatt gyártott megmunkáló központot, amely a jövőben leegyszerűsíti és hatékonyabbá teszi a szélgenerátorok, villanymotorházak és a fúrópajzs alkatrészek termelési folyamatát. A beruházás emellett új munkahelyeket generált, tovább a cég jelentős exportnövekedéssel számol, amely a megye gazdasági gyarapodásához is hozzájárul.

Bányik Sándor, a Nordmetál Kft. ügyvezetője lapunk kérdésére elmondta: a nemrég beüzemelt új esztergagép megmunkáló központként funkciónál náluk. Az eszköz előnye, hogy lényegesen meggyorsítja a munkafolyamatokat; három fő szakképzett CNC esztergályos dolgozik vele, három műszakban.

Az ügyvezető hozzátette: a fejlesztések sora ezzel nem ért véget, hiszen a mostani gép beüzemelése után, elkezdték lebontani a hátsó műhelyt, és hozzáláttak egy 700 négyzetméteres csarnok felhúzásához, melyben két darab 25 tonnás daru is lesz majd. Ennek várható átadása decemberre tehető.

A cégnél elsősorban szélgenerátorházak, villanymotorházak, valamint fúrópajzs alkatrészek készülnek, de a későbbiek folyamán bányászati gépeket is szeretnének gyártani. Termékeik nagy részét Nyugat-Európában értékesítik.

A Nordmetál Kft-nél jelenleg 181 főt foglalkoztatnak, de folyamatos náluk a felvétel. Pályakezdők jelentkezést is várják, akiknek segítséget nyújtanak a fejlődésükhöz, sőt még lakhatási hozzájárulással is támogatják őket. –Jelenleg kívülről vonunk be munkaerőt, szlovákokkal, illetve budapestiekkel is dolgozunk, számukra az önkormányzattal való megállapodás alapján átmeneti időre lakást biztosítunk, hosszabb távra pedig albérleti hozzájárulást –ismertette Bányik Sándor.