A csúszós utak miatt egymást érték a balesetek Nógrád megyében

Nógrád megyében két személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Alsótold irányából közlekedett a 21-es számú főút felé személygépkocsival egy 63 éves férfi 2019. december 2-án a délelőtti órákban, amikor egy kanyarban összeütközött egy vele szembe közlekedő másik gépjárművel. A balesetben egy személy sérült meg.

A délelőtti órákban a 2-es számú főút irányából Bánk felé közlekedett személygépkocsival egy 23 éves nő, amikor egy balra ívelő kanyarban a havas úttesten a járművel megcsúszott és egy út menti fának ütközött. A baleset következtében a gépjárművet vezető 23 éves nő sérült meg.

A megye területén az elmúlt 24 órában további három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A téli időszak a balesetek megelőzése érdekében tudatos felkészülést és fokozott óvatosságot és figyelmet igényel a közlekedés résztvevőitől. Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban! A gépkocsivezetőknek figyelemmel kell lenniük a megnövekedett fékútra, a gumiabroncsok csökkent tapadására, ezért ajánlott nagyobb követési távolságot tartani!

A járművek téli felkészítése szintén elengedhetetlen!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek!