A rajzverseny legjobb alkotásait díjazták Bátonyterenyén (videóval)

A rajzverseny díjazottjai a bátonyterenyei Ady Művelődési Központban, 2020.06.16-án. Fotó: Kis Macell

Rajzverseny díjkiosztóját rendezték meg kedden a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központban, ahol a 97 alkotást eredményező pályázat legjobbjait köszöntötték.

A rendezvényen elsőként a projekt menedzsere üdvözölte a megjelenteket, majd ismertette: Bátonyterenye Város Önkormányzata a -TOP-5.2.1-15-NG1-2016-00003 azonosítási számú/Társadalmi együttműködést segítő komplex programok Bátonyterenyén pályázatához kapcsolódóan- a MediaSales Kft-n keresztül gyermek, ifjúsági illetve felnőtt képző és iparművészeti pályázatot hirdetett meg, mely a „Mutasd meg, mit tudsz” I. nevet kapta.

Molnár Katalin rávilágított: elsősorban a várossal, a környékkel foglalkozó műveket várták erre a rajzpályázatra, a palóc népművészettel kapcsolatos megközelítéseket pedig nagy örömmel fogadták.

A projektmenedszer elmondta: összesen 97 pályamű érkezett be hozzájuk, melyből 93 gyermekek által készített alkotás volt. A pályázaton fogyatékkal élő felnőttek is részt vettek és egy rajztanár is elküldte munkáját. A rajzokből kiállítás nyílt az Ady Endre Művelődési Központ Iványi Ödön Galériájában, mely nyitva tartási időben megtekinthető.

-Sajnos a koronavírus-járvány miatt a terveinkhez képest március helyett júniusban tudjuk megtartani a díjkiosztót, ezért köszönöm szíves türelmüket ebben a válságos helyzetben- tette hozzá, majd köszönetet mondott a város pedagógusainak, akik most is kitettek magukért, hiszen számos, magas nívójú alkotás született.

A folytatásban a MediaSales Kft. képviseletében Vidor Eszter gratulált az alkotóknak, majd kategóriánként ismertette a legjobb pályamunkákat és átadásra kerültek a díjak is.

Díjazottak pályázati kategóriánként (a MediaSales Kft. által megbízott zsűri döntése alapján):

Óvodás gyermekek:

1. helyezett: Gál Csanád, Kasza Enikő, Bakos Zoé (Angyalkert Katolikus Óvoda)

2. helyezett: Bazsó Bendegúz (Csupafül Tagóvoda)

3. helyezett: Sótér Vanessza (Napsugár Tagóvoda)

Iskolás gyermekek:

1. helyezett: Horváth Cintia (4.osztály – Kossuth Általános Iskola)

2. helyezett: Hangonyi Tibor Áron (3.osztály – II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola)

3. helyezett: Snétberger Cintia (6/a.osztály – Bartók Általános Iskola Iskola)

Különdíj: Csikós Mirella (Kossuth Általános Iskola)

Felnőttek:

1. helyezett: Csikós Gyuláné

Különdíjak: Farkasné Szarvas Anna, Agárdi Erzsébet, Szebeniné Jávor Mónika

Intézményi különdíjak:

-Kossuth Lajos Általános Iskola

-Napsugár Tagóvoda

– II.János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola és Óvoda

A legjobbak 5-10 ezer forintos vásárlási utalványt kaptak, a „Most mutasd meg” című pályázatot pedig még két alkalommal fogják meghirdetni 2020-ban Bátonyterenyén. A szervezők bíznak abban, hogy mindkettőre számos nívós alkotás érkezik és sokak számára tudnak majd újabb díjakat átadni.